Családfakutatás

Az anyakönyvi kutatás gyakorlata, technikája.

Második alkalmához érkezett családkutató tanfolyamunk. 2018. október 10-én Gréczy Tamásné, nyugalmazott kolléganőnk tartott előadást a családkutatás legfontosabb forrásanyagáról, az anyakönyvekről, illetve az azokban való hatékony kutatás módszereiről. Nagy örömünkre szolgál, hogy ezúttal is nagy számban jelentek meg az érdeklődők. E nagyfokú érdeklődés és a temérdek kérdés jelzi, hogy a családkutatás továbbra is kiemelten fontos sokak számára.

 

Hetedíziglen | Foglalkozások az MNL Országos Levéltárában

Akik a bevezető ismeretekkel már tisztában vannak, bátran jelentkezhetnek a speciális témákra. Az egyes előadásokra a megjelölt létszámkeret erejéig fogadunk jelentkezőket a regisztráció sorrendjében. A nagy előadásokat 15, a kisebb foglalkozásokat 5 főtől indítjuk. Aki férőhely hiányában esetleg most nem tud eljutni programjainkra, a következő azonos témájú előadásra való jelentkezéskor elsőbbséget élvez. Az előadásokat megismételjük és a beérkező jelzések, igények alapján bővítjük is témáinkat.

Útjára indult a Hetedíziglen MNL Család-Történet-Kutatás projekt

Megnyitó beszédében Szabó Csaba a Magyar Nemzeti Levétár főigazgatója rámutatott: egy személy számára a három legfontosabb kötődés a család, a lokális identitás és a nemzet felé alakul ki. A megkezdődő egyeztetések eredményeképpen létrejött projekt, számos megyei levéltáros kolléga és az Országos Levéltár munkatársainak összefogásával született meg. Szabó Csaba megköszönte a közreműködők munkáját és bejelentette, hogy a projektbemutató a családtörténet-kutatás évének nyitóeseménye is egyben.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Családfakutatás csatornájára