könyvbemutató

Takáts Endre emlékezete (könyvbemutató)

Takáts Endre életében meghatározó szerepet töltött be Sopron és Veszprém városa, 1950–1957 között a Soproni Állami Levéltár vezetőjeként, majd 1961–1973 között a Veszprémi Állami Levéltár igazgatójaként dolgozott a levéltárak megújításán. A kötetet Somfai Balázs, levéltárunk nyugalmazott főlevéltárosa ismerteti.

A rendezvényen kép- és hangfelvétel készülhet!

Könyvbemutató | Die habsburgische Variante des aufgeklärten Absolutismus

 

Köszöntőt mond:

Ö. Kovács József
Megyei főigazgató-helyette, Magyar Nemzeti Levéltár

Kalmár János
Egyetemi tanár, Eszterházy Károly Egyetem,
A Magyar 18. Század Kutató Társaság elnöke

 

A kötetet bemutatja:

Soós István
Ny. tudományos főmunkatárs, MTA BTK TTI

Egyesületek története a Magyar Kultúra Napján

A délután során kedélyes hangulatú kerekasztal beszélgetésen bemutattuk a Körök, egyletek. A civil társadalom története a dualizmus kori Békés megyében című albumunkat. Kollégáink a hallgatóság kérdéseire is válaszolva felvillantottak néhány érdekes részletet az egyesületek életéből, működésükből. A beszélgetés után a Művelődési Központban megnyílt utazó kiállításunk is, amely immár kedvcsináló is albumunkhoz.

Bemutattuk a Trianon arcai című kötetet

A teltháznál is jobban megtelt a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának kiállítóterme, jól mutatva a trianoni béke iránti fokozott érdeklődést. A teremben még látható volt a június 8-i finisszázsra készülő Nyomot Hagytak | Évszázadok – Személyiségek – Aláírások kiállítás is, amely remek hátteret biztosított a könyvbemutató témájának.

Oldalak

Feliratkozás RSS - könyvbemutató csatornájára