könyvbemutató

Könyvbemutató | Die habsburgische Variante des aufgeklärten Absolutismus

 

Köszöntőt mond:

Ö. Kovács József
Megyei főigazgató-helyette, Magyar Nemzeti Levéltár

Kalmár János
Egyetemi tanár, Eszterházy Károly Egyetem,
A Magyar 18. Század Kutató Társaság elnöke

 

A kötetet bemutatja:

Soós István
Ny. tudományos főmunkatárs, MTA BTK TTI

Egyesületek története a Magyar Kultúra Napján

A délután során kedélyes hangulatú kerekasztal beszélgetésen bemutattuk a Körök, egyletek. A civil társadalom története a dualizmus kori Békés megyében című albumunkat. Kollégáink a hallgatóság kérdéseire is válaszolva felvillantottak néhány érdekes részletet az egyesületek életéből, működésükből. A beszélgetés után a Művelődési Központban megnyílt utazó kiállításunk is, amely immár kedvcsináló is albumunkhoz.

Bemutattuk a Trianon arcai című kötetet

A teltháznál is jobban megtelt a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának kiállítóterme, jól mutatva a trianoni béke iránti fokozott érdeklődést. A teremben még látható volt a június 8-i finisszázsra készülő Nyomot Hagytak | Évszázadok – Személyiségek – Aláírások kiállítás is, amely remek hátteret biztosított a könyvbemutató témájának.

Kettős könyvbemutató az MNL Országos Levéltárában

A Magyar Nemzeti Levéltár és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága tisztelettel meghívja Önt 2018. április 4-én (szerdán) 15.00 órai kezdettel a GULAG – GUPVI - The Soviet Captivity in Europe és a SPIES, LIVES, ERAS - The story of Erica Glaser Wallach and Noel H. Field című, angol nyelvű kötetek bemutatójára.

Összesen százhárom bonyhádi vesztette életét a Don-kanyarban

Jelenlegi tudomásunk szerint összesen százhárom bonyhádi illetőségű személy – ötvennyolc katona és negyvenöt munkaszolgálatos – vesztette életét a Don-kanyarban hetvenöt éve tetőző harcokkal összefüggésben. Azaz, nem feltétlenül mindenki a folyónál zajló áttöréskor halt meg, hiszen már a felvonuláskor is történtek áldozatokkal járó összecsapások: de a többségnek kétségkívül a Don-menti vidék lett a végső nyughelye.

Oldalak

Feliratkozás RSS - könyvbemutató csatornájára