Kulturális Örökség Napjai

Kulturális Örökség Napjai

A programok két jól elkülöníthető részre bomlottak: a szombati napon a „Hetedíziglen” Család-Történet-Kutatás projekttel ismerkedhettek meg az érdeklődők. A legnagyobb érdeklődés a Konferenciateremben tartott rövid előadásokat kísérte, ahol a közönség soraiban kezdő és tapasztalt családkutatók egyaránt helyet foglaltak. Ugyancsak sokakat vonzott a Lovagteremben egész nap folyamatosan zajló iratbemutató, ahol kollégáink megismertették a jelenlévőkkel a kutatásban jól használható főbb irattípusokat.

Kulturális Örökség Napjai az MNL Veszprém Megyei Levéltárában

10 órától "300 éve újra a Bakony szívében" címmel a zirci Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóházzal együttműködésben készült új időszaki kiállítás megnyitójára kerül sor. Dr. Vida Beáta történész-muzeológus tart tárlatvezetést a levéltár kiállítóterében. A kiállítást eredetileg a Reguly Antal Múzeum 2018-ban Zirc második betelepítésének 300. évfordulójára állította össze.

Kulturális Örökség Napjai

Szeptember 21.

Az MNL Országos Levéltára ismert programjai mellett új, saját tartalommal jelentkezik, amely már része az intézmény új, „Hetedíziglen” Család–történet– kutatás című országos projektjének, s az egyik legnépszerűbb levéltári kutatási téma köré szerveződik.

Szombaton 10-től 18 óráig: családtörténet-kutatással kapcsolatos programjainkra várjuk az érdeklődőket.

Népszerű helyszín volt a Levéltár a Kulturális Örökség Napjain

A Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozatban a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára évek óra részt vesz, és az év egyik kiemelt rendezvényének tekinti. Erre a szombatra olyan programokkal készültünk, amelyek minden korosztályt meg tudtak szólítani, és amelyek többek között alkalmasak arra, hogy a Levéltár társadalmi szerepének fontosságát hangsúlyozza.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Kulturális Örökség Napjai csatornájára