Mikó Zsuzsanna

Kettős könyvbemutató az MNL Országos Levéltárában

A Magyar Nemzeti Levéltár és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága tisztelettel meghívja Önt 2018. április 4-én (szerdán) 15.00 órai kezdettel a GULAG – GUPVI - The Soviet Captivity in Europe és a SPIES, LIVES, ERAS - The story of Erica Glaser Wallach and Noel H. Field című, angol nyelvű kötetek bemutatójára.

Kommunista kiskirályok könyvbemutató

A bemutató előtt az eseményen megjelentek a kötetben olvasható két esethez, a mezőtúri TSZ állítólagos elkártyázásához, valamint a hortobágyi „libázáshoz” kapcsolódó rövid vetítéseket láthattak. Az előbbi ügyet Hofi Géza 1972-ben említette meg egy előadásában, a másodikra pedig Sára Sándor utalt 1987-ben forgatott, Tüske a köröm alatt című filmjével.

 

Nagy Imre első kormányának minisztertanácsi jegyzőkönyvei

Köszöntőt mond:
Mikó Zsuzsanna, MNL általános főigazgató-helyettes

Bevezető előadás:
Rainer M. János: Nagy Imre első miniszterelnöksége

A kötetet Feitl István mutatja be.

Helyszín: Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára, Lovagterem (1014 Budapest, Bécsi kapu tér 2-4.)

A terror hétköznapjai. A kádári megtorlás rendszere 1956-1963

Ezen a délutánon a kádári megtorlás rendszerére összpontosítunk. Az 1956-os forradalom leverése után tömeges leszámolás kezdődött meg. Milyen politikai megfontolás alapján születtek a megtorláshoz alkalmazott jogszabályok? Mi alapján gondolták megfélemlíteni a társadalmat a Kádár-korszak politikusai? Hogyan bélyegezte meg a kádári rendszer a forradalom résztvevőit? Milyen hatással volt ez egyéni életutakra, családokra?

Feliratkozás RSS - Mikó Zsuzsanna csatornájára