Megnyílik a Daróczi úti ideiglenes kutatószoba

2018.04.25.
Értesítjük Önöket, hogy az 1945 utáni politikai kormányszervek dokumentumai és a pártiratok 2018. május 2-tól ismét kutathatók lesznek levéltárunk Daróczi út 3. szám alatti új telephelyén (Budapest, XI. kerület).

Kutatás a Daróczi úti ideiglenes kutatószobában – a szűk kapacitás miatt - csak előzetes időpontfoglalás alapján lehetséges. Időpontot a daroczikutato@mnl.gov.hu címen lehet foglalni, űrlap kitöltésével. Időpontot akkor adunk, ha a kutatónak már van látogatói jegye, kutatási kérelme, megírta, hogy pontosan mit szeretne kutatni és adott le támogatói_nyilatkozatot.

A Daróczi úti kutatás esetén a látogatói jegy és a kutatási kérelem kiállítása a Bécsi kapu téri Információs Irodában történik (Budapest, Bécsi kapu tér 2–4. fsz. 18.). Ott kell leadni a kutatáshoz szükséges támogatói nyilatkozatot, ott lehet fotójegyet váltani, fizetni fotójegyváltás és másolatmegrendelés esetén, illetve a számlát átvenni. Az Országos Levéltár óbudai kutatótermében leadott támogatói nyilatkozatok és átvett látogatói jegyek is érvényesek a Daróczi úti ideiglenes kutatószobában.

A Daróczi úti kutatószobába szóló kutatói kéréseket május 2-ától iktatjuk, s ezt követően adunk időpontot kutatásra.

További információkért, kérjük, kattintson ide.

A Daróczi úti ideiglenes kutatószoba kutatási rendje itt olvasható.

A kutatható 1945 utáni iratanyag összesített listája itt érhető el.

 

Utolsó frissítés:

2018.05.11.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges