rendezvény

Több ezer látogató a március 15-i ünnepségen az Országos Levéltárban

A 3000-nél is több látogató a Felelős minisztériumot Buda-Pesten” – Eötvös, Kossuth, Széchenyi nyomábantematikájú programon a korszak legfontosabb szereplőit idézhette fel, kódolt üzeneteket fejhetett meg, ehhez kreatív tudásra és néhol családi csapatmunkára is szükség volt.

Dán mesék – Beszámoló

A könnyed hangvételű, ám mégis informatív előadások kiváló példát szolgáltattak arra, hogyan lehet a történelmet kötetlen, mesélős formában egy péntek esti szórakoztató program elemeként felhasználni. Schmidt Anikó, a Magánlevéltárak és Gyűjtemények Főosztályának referense Dániára vonatkozó térképeket, és többek között egy dán nyelvű, pergamen anyagú, függőpecsétes oklevelet is bemutatott.

Beszámoló a 3. Pécsi Nyitott Udvarok rendezvény sikeréről

2019. május 25-én a 3. Pécsi Nyitott Udvarok Napján számos pécsi belső udvar nyitotta meg kapuit, többek között az MNL Baranya Megyei Levéltára udvara, a "Molnárfecske fészek" is, mely erre a napra "Kenyér&öko udvarrá" alakult. Az egyes udvarok elnevezésével a szervezők (Mediátor Egyesület) a fecskék védelmének fontosságára hívták fel a figyelmet.

Oldalak

Feliratkozás RSS - rendezvény csatornájára