Szabó Csaba

Párt–Állam–Párt | Adatbázis-bemutató

A Magyar Nemzeti Levéltár és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága „Párt-Állam-Párt" címmel önálló internetes felületet hozott létre, amelyben megtalálhatóak az egykori állampártok: a Magyar Dolgozók Pártja (MDP) és a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) megyei, járási, valamint városi pártfunkcionáriusainak karrierútjára vonatkozó legfontosabb adatok.


Az eseményen köszöntőt mond:

Szabó Csaba, az MNL főigazgatója

Kettős könyvbemutató az MNL Országos Levéltárában

A Magyar Nemzeti Levéltár és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága tisztelettel meghívja Önt 2018. április 4-én (szerdán) 15.00 órai kezdettel a GULAG – GUPVI - The Soviet Captivity in Europe és a SPIES, LIVES, ERAS - The story of Erica Glaser Wallach and Noel H. Field című, angol nyelvű kötetek bemutatójára.

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Levéltár és a Nemzeti Színház

A Nemzeti Színház épületében tartott sajtótájékoztatóra Dr. Szabó Csaba a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatója meglepetéssel készült: magával hozta az 1840. év törvénykönyvét, amelyben az 1837-ben alapított Pesti Magyar Színház Nemzeti Színházzá való átnevezését rögzítették.

 

Kommunista kiskirályok könyvbemutató

A bemutató előtt az eseményen megjelentek a kötetben olvasható két esethez, a mezőtúri TSZ állítólagos elkártyázásához, valamint a hortobágyi „libázáshoz” kapcsolódó rövid vetítéseket láthattak. Az előbbi ügyet Hofi Géza 1972-ben említette meg egy előadásában, a másodikra pedig Sára Sándor utalt 1987-ben forgatott, Tüske a köröm alatt című filmjével.

 

Feliratkozás RSS - Szabó Csaba csatornájára